Snij de stelen van de Portobello’s en snij een dunne plak af van bolle kant, zodat ze niet wiebelen op een platte ovenschaal.
Hak de dunne plakken met de stelen fijn.
Snipper de ui en snij blokjes van de paprika.
Rasp de citroen (hier gebruik je slechts 1/3 van) en verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de paprika, laurier en geperste knoflook in circa 5 minuten. Voeg halverwege de stukjes Portobello toe.
Zorg er voor dat de groenten slechts glazig zijn, want daarna gaat alles nog eens 20 minuten in de oven.
Smeer met een eetlepel olijfolie een ovenschaal of bakblik in en leg hier de Portobello’s in.
Meng de citroenrasp, de tonijn en de ricotta door het groentemengsel (verwijder de laurier).
Maak op smaak met peper en zout (of bouillonpoeder).
Goed proeven en houd er rekening mee dat de het ‘vlees’ van de Portobello niet gezouten is.
Verdeel het mengsel over de Portobello’s. Bestrooi met paneermeel.
Bak de gevulde Portobello’s af in ongeveer 20 minuten.
Kijk iedere 5 minuten of de ovenschaal hoger of lager in de oven moet worden verplaatst.
Wellicht dat je de laatste 5 minuten de grill erbij moet aanzetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde Portobello’s met een frisse, maar stevige witte wijn, bijvoorbeeld een Sauvignon.