Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met appel en noten van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
friszure appels
stevige
▢
75
gram
hazelnoten
ontvliesde
▢
75
gram
abrikozen
gedroogde
▢
25
gram
boter
▢
250
gram
rondkorrelrijst
of paprijst
▢
3 ½
dl
appelsap
▢
2
dl
droge witte wijn
of halfdroge
▢
40
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
de rasp van 1 citroen
▢
1
dl
slagroom
▢
1-2
eetlepels
honing
▢
citroensap
Instructies
Schil de appels en snipper het vruchtvlees grof.
Rooster de hazelnoten al omschuddend in een droge koekenpan goudbruin, neem ze uit de pan en hak ze klein.
Snijd de abrikozen in kleine reepjes.
Smelt de boter in een braadpan,schep de rijst erin en fruit al omscheppend tot de rijstkorrels glazig worden.
Verwarm het appelsap en de wijn, los de suiker en de vanillesuiker erin op en het voeg er het citroenrasp aan toe.
Voeg al roerend in gedeelten het vocht aan de rijst toe en laat het opnemen.
Voeg bij het laatste beetje vocht ook de appel en de abrikozen toe.
Verwarm de rijst omscheppend 10 minuten en roer er dan de slagroom en de honing bij.
Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat suiker en bestrooi met de noten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Rijst