Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met gedroogde tomaten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
gedroogde tomaten
▢
2
bosuitjes
▢
350
gram
broccoliroosjes
▢
½
liter
kippenbouillon
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
300
gram
rondkorrelrijst
Spaanse of Arboriorijst
▢
1 ½
dl
droge witte wijn
▢
risotto
▢
½
dl
slagroom
▢
zout en versgemalen peper
▢
bosui
▢
broccoli
▢
versgeknipt basilicum
▢
100
gram
geschaafde
verbrokkelde overjarige kaas
Instructies
Snijd 6 gedroogde tomaten in repen en 2 bosuitjes in ringen.
Kook 350 gr broccoliroosjes 6 minuten in 1/2 liter kippenbouillon (bewaar de
bouillon).
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook uit de pers in 4 eetlepels
olijfolie.
Doe er 300 gr rondkorrelrijst (Spaanse of Arboriorijst) bij en bak al
omscheppend 3 minuten.
Roer de gedroogde tomaten en ± 1 dl van de hete bouillon bij de rijst en laat
het vocht al omscheppend opnemen.
Voeg zo steeds wat bouillon en tot slot 1 1/2 dl droge witte wijn toe.
Warm het gerecht nog even door, het moet 'romig' blijven.
Breng de risotto op smaak met 1/2 dl slagroom en wat zout en versgemalen
peper en schep er de bosui, de broccoli en wat versgeknipt basilicum door.
Serveer met ± 100 gr geschaafde, verbrokkelde overjarige kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst