Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met paddestoelen II
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
prei
▢
2
teentjes
knoflook
▢
olijfolie
▢
500
gram
gemengde paddestoelen
▢
2
sjalotjes
▢
peper
▢
500
gram
rondkorrelrijst
▢
1
pot
runderbouillon of -fond
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
peterselie
▢
200
gram
Old Amsterdam of andere overjarige kaas
Instructies
Snijd de prei in fijne ringen en fruit die met de knoflook uit de pers in 2
eetlepels olijfolie.
Zoek de gemengde paddestoelen uit, maak ze schoon en snijd ze eventueel
kleiner, maar laat ze herkenbaar.
Snipper de sjalotjes.
Neem de preiringen uit de pan, voeg wat olie toe en bak de paddestoelen en
de sjalotjes kort op hoog vuur.
Bestrooi ze met peper uit de molen en neem ze uit de pan.
Schep de rijst in de pan en verwarm die al roerend op laag vuur, zodat de rijst
glazig wordt.
Voeg dan in delen, in 20 minuten in totaal, 1,2 liter runderbouillon (van 1 pot
bouillon of fond, aangevuld met 1 dl witte wijn en water) toe en laat dit
opnemen.
Verwarm het geheel nog ± 5 minuten tot de rijst gaar is.
Meng er op het laatst de prei door.
Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
Verwarm de rijst met de prei voor het serveren al roerend opnieuw, voeg de
paddestoelen toe en warm ze mee.
Knip een flinke hoeveelheid peterselie fijn en roer die op het laatst door de
rijst.
Rasp de oude kaas en geef die er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst