Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade-knoflookcake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
teentjes
knoflook
gehakte
▢
100
gram
boter
▢
100
gram
cacaopoeder
▢
4
eieren
▢
250
gram
bruine basterdsuiker
▢
100
gram
bloem
gezeefde
▢
100
gram
walnoten
gehakte
▢
50
gram
amandelen
Instructies
Maak de knoflookteentjes in een foodprocessor fijn, voeg ze bij de boter en laat die au bain-marie smelten.
Klop de eieren met de basterdsuiker au bain-marie luchtig op.
Zeef het cacaopoeder samen met de bloem en zet dit apart.
Voeg de gesmolten knoflookboter bij de eieren, spatel dit goed door elkaar en voeg dan het bloem-cacaomengsel toe.
Spatel dit door elkaar en voeg de gehakte walnoten toe.
Doe het beslag in een cakevorm en versier de bovenkant met de amandelen.
Bak de cake ± 35 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade