Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Driekoningenbrood van Astrid Veltman
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
2
dl
melk
▢
25
gram
gist
▢
10
gram
zout
▢
125
gram
boter
▢
1
eidooier
▢
50
gram
amandelspijs
▢
1
gepelde amandel
▢
poedersuiker
Instructies
Maak een gistbeslag van de bloem, de met de lauwe melk aangemaakte gist,
het zout, de wat afgekoelde gesmolten boter en de eidooier en laat het in een lauwwarme omgeving ± 3 kwartier rijzen.
Meng de amandelspijs door het deeg en vorm er een bol van.
Stop de amandel ergens binnenin het deeg.
Leg het op een beboterd bakblik en laat het nog een half uur narijzen.
Knip de bol aan de zijkanten in, zodat een kroon ontstaat.
Knip er aan de bovenkant de vorm van een ster in en bak het brood onderin een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten bruin en gaar.
Bestrijk het afgekoelde brood met gesmolten boter en strooi er met behulp van een sjabloon een ster van poedersuiker op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood