Doe het meel in een kom en voeg achtereenvolgens de speculaaskruiden, het zout, de stroop en de honing toe.
Snijd de boter met 2 messen heel fijn, meng hem door het meel en kneed het deeg met de vingers tot een samenhangend geheel.
Rol van het mengsel een ronde staaf, verpak die in een vel plasticfolie en laat het deeg in de koelkast minstens 15 minuten opstijven.
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met vetvrij papier.
Snijd het deeg in plakjes, leg die op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin.
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, het liefst 25 graden C.
Eerste 5 ingredienten opkloppen tot een schuimige (stevige) massa.
Ammoniumcarbonaat mengen met de ( gezeefde ) bloem en en voorzichtig door de rest spatelen.
Op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat spuiten.
De eierkoeken
eventueel bestuiven met bloem.
Direct in de oven zetten (230 graden C).
Bakken tot ze een mooie kleur hebben.
Na het bakken direct van de bakplaat afsteken.
Ammoniumcarbonaat is een bakpoeder op basis van ammoniak.
Dit kun je goed ruiken.
Omdat dit poeder heel snel verdampt boven de 100 graden en daarbij veel gassen produceert is het het beste ( enige) bakpoeder dat geschikt is voor eierkoeken.
De eierkoeken na het bakken goed laten uitwasemen om geurresten te voorkomen