Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse peperkoek
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
320
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
1
soeplepel mix speculaaskruiden
▢
150
gram
honing
▢
75
gram
bruine suiker
▢
1
koffielepel kaneel
▢
60
gram
boter
▢
1 ½
dl
half melk/half karnemelk
Instructies
Vet een langwerpige vorm in en bestrooi hem met paneermeel.
Breng de honing, suiker, kaneel en boter al roerend aan de kook.
Zeef de speculaaskruiden en de zelfrijzende bloem in een ruime kom en meng er al roerend de siroop en de melk door tot een glad beslag ontstaat.
Doe het deeg in de vorm en bak de koek 40 minuten op 190°C.
Laat even afkoelen voordat u de peperkoek uit de vorm haalt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Engeland