Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quattro ‘P’:
viervoudig ‘P’: pasta, pesto, paprika en ……. prachtige kip recept
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kipfilet
▢
3
paprika’s
rood; groen; geel
▢
potje
pesto
of maak zelf pesto, klik hier voor het recept
▢
500
gram
verse pasta
tagliatelle of papperdelle
▢
2
tenen
verse knoflook
▢
olijfolie
om te serveren aan tafel
▢
olie om in te bakken
▢
2
theelepel
kippenbouillon
poeder
▢
peper & zout
Instructies
Snij de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadlijsten.
Verdeel de stukken over een grote ovenschaal, bestrooi met peper & zout en giet er een paar scheuten olie over heen.
Zet de schaal in de oven en bak de paprika’s in 20 minuten gaar. Halverwege de stukken omdraaien om verbranding te voorkomen.
Bak de stukken kipfilet in olie, bestrooi met peper & zout en de kippenbouillon.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Voeg pas de laatste twee minuten de geperste knoflooktenen toe aan de kip.
Serveer op ieder bord eerst de pasta en giet er een scheut olijfolie overheen.
Snij een inkeping in ieder stuk kipfilet en vul deze royaal met pesto.
Leg verder op elk bord drie stukken paprika (van elke kleur een stuk, het oog wil ook wat…. ).
Zet de overig pesto en overgebleven paprika op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vergeet niet een fles goede olijfolie op tafel te zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Pasta
Land van herkomst
Italië