Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bicchierini all crema di uova savoiadi e vov
Eiercrème met eierlikeur / Door de eieren en de gele kleur lijkt het bijna iets voor Pasen, maar ik verzeker je dat dit het hele jaar door smaakt!!
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
eieren
▢
200
ml
crème fraiche
of mascarpone
▢
100
suiker
▢
15
lange vingers
▢
eierlikeur
advocaat of b.v. de Italiaanse VOV
▢
vanillelikeur
of b.v. een sinaasappellikeur
Instructies
Splits de eieren en klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker en een snufje zout stijf.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een schuimige massa en mix er de crème fraiche doorheen.
Spatel er voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
Doe vervolgens in ieder glas:
een in 3 stukken gebroken lange vinger
giet een scheut vanillelikeur over de stukjes lange vinger
een laagje eimengsel
een scheut eierlikeur
een in 3 stukken gebroken lange vinger
een scheut eierlikeur
een laagje eimengsel
een halve lange vinger
Zet de glazen voor het serveren een paar uur in de koelkast.
Je kunt de glazen serveren met een toef slagroom en/of een scheut eierlikeur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Ei
Land van herkomst
Italië
Feestdagen etc
Pasen