1kiloGirello(onderste magere deel van runderschenkel; rundvlees wat niet uiteen valt na het sudderen; uiteraard kan gekozen worden voor type rundvlees naar keuze)
pasta‘Nederlandse’ macaroni of Italiaanse gramigna
Instructies
Snij het rundvlees in kleine stukjes en laat het een nacht in de marinade van rode wijn met de laurierbladeren en een beetje peper & zout staan.goulash_il tramonto_9906
Snij de uien in kleine stukken, snij de paprika in niet te kleine reepjes.
Laat het vlees uitlekken (bewaar de marinade) en braad de uien in half boter en half olie licht aan.
Doe het vlees erbij en braad het geheel kort op hoog vuur aan.
Draai het vuur lager en doe er de geperste knoflook bij.
Als het vlees aan de buitenkant enigszins gegaard is voeg dan – op de stukjes paprika en de slagroom na – alle overige ingrediënten en de marinade (inclusief de laurierbladeren), peper & zout, pompoenpittenolie
Laat het geheel zeker twee uur goed gaar sudderen.
Voeg de stukjes paprika toe en laat nog een half uurtje na sudderen.
Kook de aardappelen en maak er aardappelpuree van en kook de pasta.
Zelf vinden wij het heerlijk om er op het laatst nog wat slagroom bij te voegen.
Dat maakt het geheel zachter van smaak en de romige nasmaak past geweldig bij de pasta.
Uiteraard goed proeven en eventueel peper & zout en paprikapoeder toevoegen.
Wanneer de goulash iets te dun is uitgevallen kun je er voor kiezen om deze te binden met een klein beetje maïzena.
Serveer de goulash met aardappelpuree en de pasta.
En voor wie het nog nooit geprobeerd heeft, zeker een aanrader: giet een flinke scheut goede olijfolie over de aardappelpuree en het geheel nodigt je uit tot SMULLEN.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijzelf hebben een Cabernet Sauvignon erbij gedronken die licht op hout gelagerd was (Cabernet Sauvignon Barrique 2014 Ferrin).