Wanneer je zelf nassi goreng wilt maken is deze variant heel smakelijk De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar Je moet er alleen even wat extra tijd insteken
Breng ruim water aan de kook met de 2 kipbouilionblokjes
Kook 400 gram snelkookrijst
Afgieten en met de deksel op de pan laten nagaren
Snij de kipfilet in stukjes
En ook het ontbijtspek
Ga nu de boemboe maken
Pel de rode ui
Snij deze in grove parten
Doe dit in een mengkom
Doe de 4 geschilde teentjes knoflook erbi
En een stukje trassi
Snij de rode peper doormidden en haal onder stromend water de zaadlijsten eruit
Snij de peper alvast in stukjes en doe bij de kom in
Doe de theelepel sambal erbij
En het geschilde stukje verse gember
Dan de laos
De ketoembar
De djintan
En de nootmuskaat
Tenslotte de eetlepel zonnebloemolie
Maak er een boemboe van met een staafmixer
Fruit de boemboe in een hete wok
Ongeveer 3 minuten
Doe dan de stukjes kipfilet erbij
Wanneer deze gaar zijn doe bak je het ontbijtspek mee
Daarna de nassigroenten
Als laatste nog 2 of 3 eetlepels ketjap manis
Haal daarna van het vuur laat de smaken heerlijk intrekken
Eventueel wat zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Wanneer je gaat eten bak je de nassi goreng weer op
En maak je van de eieren met het scheutje melk
Zout en peper naar smaak in wat vloeibare in een koekenpan roerei en doet dit doot de nassi goreng
Salamat makan
Notities / Tips / Wijnadvies
Mijn oudste dochter en haar vriend komen eten en dus zet ik mijn beste beentje voor met Indisch koken in mijn dapur (keuken).
En stiekem ook omdat mijn man dol is op nassi goreng