Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisù met amaretti
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Tiramisù is uiteraard een klassieker, die je op allerlei manieren kunt maken.
Dit keer een variant met amaretti en Amaretto-likeur.
Vaak dompel ik de lange vingers in sterke koffie en grappa. Bij deze variant met versnipperde amaretti (Italiaanse bitterkoekjes gemaakt van eiwitten, zonder bloem) heb ik daarom de lange vingers ondergedompeld in koffie met Amaretto.
Smaakte erg lekker met een zelf gebottelde witte zoete Fior d’Arancio (deze muskaat-achtige wijn wordt alleen maar geproduceerd in het wijngebied Colli Euganei – provincie Padoa).
Ingrediënten
▢
250
gram
mascarpone
▢
3
eieren
▢
75
gram
suiker
▢
200
gram
lange vingers
▢
50
gram
amaretti
▢
sterke koffie *)
▢
cacao poeder
▢
Amaretto di Saronno
Instructies
Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout zo stijf mogelijk.
Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa, voeg vervolgens de mascarpone toe.
Spatel heel voorzichtig ook de stijfgeklopte eiwitten door het ei-mascarpone mengsel.
Versnipper de amaretti-koekjes met de hand tot grove stukken.
Doe de koffie met een paar scheuten Amaretto likeur in een diep bord.
Dompel de lange vingers even onder en bedek hiermee de bodem van een schaal.
Strooi de helft van de versnipperde amaretti over de lange vingers.
Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers.
Maak op dezelfde wijze een tweede laag en zet de schaal een paar uur in de koelkast.
Voor het serveren royaal bestrooien met cacao-poeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
Land van herkomst
Italië