Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken griesmeelrondjes met pruimencompote
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
dl
abrikozen-sinaasappeldrank
▢
50
gram
griesmeel
▢
6
pruneaux
gewelde gedroogde pruimen
▢
½
dl
rode port
▢
25
gram
boter
▢
1
eetlepel
suiker
▢
½
theelepel
kaneel
Instructies
Breng de abrikozen-sinaasappeldrank aan de kook, strooi het griesmeel erin en kook het geheel al roerend in ± 3 minuten tot een stevige pap.
Spreid de pap op een bord tot een plak van ± 1 cm dik uit en laat deze afkoelen.
Snijd de pruimen in vieren, breng ze met de port aan de kook en laat ze afkoelen.
Steek met een borrelglaasje of uitsteekvormpje rondjes uit het griesmeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de rondjes in ± 3 minuten goudbruin.
Verdeel ze over 2 bordjes en strooi er suiker en kaneel over.
Schep de pruimencompote ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht