Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekarameliseerde flensjes met carambola
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het flensjesdeeg:
▢
350
gram
bloem
▢
3
eieren
▢
3
eidooiers
▢
een snufje zout
▢
1
liter
melk
▢
2-3
carambola's
▢
boter
Voor het karameliseren:
▢
200
gram
griessuiker
▢
200
gram
boter
Instructies
Meng de bloem met de eieren en het zout en voeg de melk toe.
Als er klontjes in het deeg aanwezig zijn, haalt u het even door een zeef.
Snijd de carambola's in schijfjes.
Laat in een pan van ± 22 cm diameter (bij voorkeur met een anti-aanbaklaag) een klontje boter heet worden.
Lepel het deeg in de pan en leg er 3-4 schijfjes carambola op.
Draai het flensje en bak de andere kant.
Strijk op de gedraaide zijde ± 10 gr boter en 10 gr griessuiker.
Draai het flensje terug om en laat de boter en de suiker karameliseren.
Draai het nogmaals snel om.
Serveer de flensjes op een warm bord en schenk er een glaasje zoete witte wijn bij.
Gekruide grieskoekjes uit India (Halwa)
250 gr griesmeel
4 eetlepels gedroogde kokos
500 gr suiker
1 eetlepel maanzaad
het zaad van 6 kardemompeulen
6 1/2 dl water
100 gr gesmolten ghee
Doe het griesmeel, de kokos, de suiker, het maanzaad en de kardemom in een
grote pan met dikke bodem.
Meng goed en roer het water erdoor.
Breng het al roerend aan de kook, temper het vuur en kook minstens 1 uur
zachtjes door tot alles zacht is; roer geregeld.
Roer er geleidelijk de ghee door tot die goed is opgenomen.
Spreid het mengsel in een ondiepe schaal gelijkmatig uit, laat het afkoelen en
snijd het in ruitjes of driehoeken.
Bewaar ze luchtdicht afgesloten op een koele plaats.
Er bestaan in India evenveel Halwarecepten als er steden zijn en elke plaats
waakt voor de reputatie van zijn snoepgoed.
Halwa dient vaak als een soort culinaire ambassadeur: men verzendt het over
de hele wereld. Het is de moeite waard om het thuis te maken, hoewel
beweerd wordt dat de kunde van de halwai (halwa-maker) wordt overgerfd en
niet te leren is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken