Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerriesoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
gebraden fricandeau
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
40
gram
boter
▢
35
gram
bloem
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
paprika
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
1 ½
liter
runderbouillon
▢
300
gram
aardappels
▢
150
gram
wortel
geraspte
▢
4
tomaten
▢
50
gram
witte bonen
pot
▢
1
eetlepel
selderij
▢
zout
▢
peper
▢
oregano
Instructies
Snijd de tomaten, geschilde aardappelen en vleeswaren in blokjes.
Halveer de paprika, verwijder het zaad en snijd hem eveneens in blokjes.
Hak de selderij en de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit de boter en fruit de gesnipperde ui daarin aan.
Voeg de paprikapoeder, knoflook, tomatenpuree en de bloem toe en blijf met
een spatel roeren tot zich een samenhangend mengsel vormt.
Voeg de warme bouillon langzaam onder regelmatig roeren toe, tot er een gebonden soep ontstaat.
Doe het vlees en de tomaten erbij en laat de soep zachtjes 20 minuten trekken.
Voeg de aardappelblokjes, wortelrasp en paprikablokjes aan de soep toe enlaat nog 25 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de selderij en de bonen toe.
Breng de soep op smaak met peper, zout en oregano.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze stevige kerriesoep is een volledige maaltijd als u hem met brood (b.v. Turks brood) opdient.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
India