Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout en 1 eetlepel suiker.
Klop het eigeel met 2 eetlepels suiker tot een schuimige massa.
Meng de mascarpone met 3 eetlepels suiker en een paar scheuten likeur.
Voeg het eigeelmengsel, de helft van het mascarponemengel en de helft van het eiwitmengsel samen met de 3 aan stukjes gesneden stroopwafels.
Maak een tweede mengsel van de resterende mascarpone en geklopte eiwiten.
Verdeel de helft van het gele mengsel over de glazen, dan de witte mascarpone en vervolgens de rest van het gele mengsel.
Zet tot gebruik een paar uur in de koelkast.
Serveer met stukjes van de overgebleven stroopwafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
*) likeur naar keuze, maar bij voorkeur een ‘lichte’ smaak en weinig alcohol, zoals bijvoorbeeld vanille- of kaneellikeur. Alternatieven: witte port of zoete sherry