Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gevulde gehaktballetjes met champignons
Een verrassend en klassiek recept voor gevulde gehaktballetjes. De balletjes hebben een hart van gesmolten paddenstoelen en ui, perfect voor een heerlijk hoofdgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan
schaal
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
brood zonder korst
▢
1
eetlepel
boter
▢
40
gram
boter
▢
bloem
▢
250
gram
niet te kleine champignons
▢
citroensap
▢
1
ei
▢
500
gram
gehakt
▢
melk
▢
1
ui
▢
water of bouillon
▢
zout en peper
Instructies
Maak de champignons schoon, was ze en draai van 6 champignons de steeltjes uit de hoedjes.
Hak deze steeltjes fijn en bak ze samen met de gehakte ui in 1 eetlepel boter bruin.
Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Kook de hoedjes van de champignons in ruim water met citroensap ± 5 minuten.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en afkoelen, en vul de hoedjes met het ui-steeltjesmengsel.
Bak de overige in stukjes gesneden champignons in wat boter.
Meng zout, peper, de in melk geweekte en uitgeknepen brood, het ei en de gebakken champignons door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 6 porties.
Druk in ieder portie gehakt een gevulde champignonhoedje en vorm er met nat gemaakte handen balletjes van.
Wentel ze door de bloem en bak ze in ± 20 minuten in 40 gram boter aan alle kanten knapperig bruin en gaar.
Haal de balletjes uit de pan en leg ze op een schotel.
Doe wat water of bouillon bij het bakvet en geef de jus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de
gehaktballetjes
met een stamppot of gekookte aardappelen en een frisse salade.
Wijnadvies
Een soepele rode wijn, zoals een Merlot of een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Rundvlees
/
Saus
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden