Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken mosselen met krokante toast
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
mosselen
voorgekookte
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
snufje
kerriepoeder
▢
zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
8
sneetjes
bruin brood
▢
1
sjalot
▢
1
tomaat
▢
½
prei
▢
1
rode paprika
▢
beetje
rucola sla
▢
basilicum
verse naar smaak
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Zet een pan op met ruim water en pel de tomaat, even het kroontje eruit snijden, een kruis in het vel, 10 tellen onder koud water spoelen.
Snijd de tomaat in reepjes, zonder het zaad.
Was de prei en snijd het witte deel in halve ringen.
Pel de paprika, blaker de rode paprika boven het vuur van de wok brander zwart(bij gebrek aan wok brander gebruik een aansteker).
Verwijder het vel onder stomend water en snijd de paprika in ragfijne reepjes.
Haal de peper leeg door deze even te halveren en het zaad te verwijderen. Snijd hem daarna superfijn.
Schil de sjalot en snijd er dunne ringen van.
Maak de knoflook schoon.
Laat de mosselen uitlekken en dep ze eventueel droog.
Maai verse peper over de mosselen en rol ze in de bloem, klop de overtollige bloem van de mossel.
Zweet in een eetlepel olijfolie de knoflook aan, en voeg kerrie toe.
Bak de mosselen op hoog vuur snel goudbruin met de prei en voeg als laatste de peper toe(een pittige smaak die iedereen zelf kan bepalen).
Leg op een groot bord een snee toast, bedek deze met de rucola sla en een paar blaadjes basilicum, de reepjes tomaat en paprika.
Schep de mosselen op het brood en leg de ringen van sjalot erop.
Nog een paar blaadjes basilicum op de mosselen en de andere snee toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wil je de pittige variant eens proeven?
Voeg dan reepjes rode peper toe en 2 extra teentjes knoflook tijdens het bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten