Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vijfkruidenpoeder
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
steranijs
▢
1
eetlepel(s)
Szechuanpeper
▢
0.5
eetlepel(s)
kaneel
▢
1
eetlepel(s)
venkelzaad
▢
0.5
eetlepel(s)
kruidnagels
Instructies
Dit mengsel wordt in Zuid China en in Vietnam gebruikt om geroosterd vlees en gevogelte te kruiden en om smaak te geven aan marinades.
Naast de vijf basisingrediënten kunnen er nog twee van de volgende kruiden aan worden toegevoegd: kardamom, gedroogde gember en zoethoutwortel.
Het poeder kan hierdoor van kleur variëren - van donkerbruin tot gemberbruin en tot amber.
Steranijs overheerst in de geur en de smaak.
Vermaal alle ingrediënten en gebruik ze spaarzaam.
Notities / Tips / Wijnadvies
Indien u ze in een goed afgesloten potje bewaart, zullen ze 3 tot 4 maanden goed blijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kruidenmengsels