marinade van ½ eetlepel balsamicoazijn3 eetlepels olie en 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
zalmspiesen:
4spiesen
250gverse zalmfiletin blokjes
125gcocktailgarnalen
1bakje kerstomaatjes
marinade van ½ eetlepel citroensap en 3 eetlepels chiliolieof olie met 1 tl sambal oelek of tabasco
tilapiaspiesen:
12kleinespiesjes
2tilapiafiletsin de lengte elk in 6 repen
1winterwortelin dunne lange repen
marinade van ½ eetlepel pesto en 2 eetlepels olijfolie2 el hot ketchup
Alternatieve vissoort(en)
Kabeljauw
Nijlbaars
Instructies
Steek voor de tonijn- en zalmspiesen de ingrediënten om en om aan 4 lange metalen of dikke houten spiesen en bestrijk ze rondom met de marinade.
Steek voor de tilapiaspiesen elke reep tilapiafilet met een reep wortel zigzag aan een satéstokje en bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.
Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in ca. 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Bestrooi ze naar smaak met (zee)zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Een Pinot Gris d'Alsace is complex, rijk en aanwezig zonder zich op te dringen. Ideaal bij de knapperige, kruidige visspiezen