Snij de rollade met een scherp mes op diverse plaatsen in.
Plaats hierin de knoflook en stukjes ansjovis.
Breng daarna d ebouillon met de wijn aan de kook in een ruime pan en plaats de rollade er zo in dat deze net onder het vocht staat.
Breng weer an de kook en laat daarna op een laag vuur in 1½ uur, afgedekt met een deksel, gaar worden.
Haal de pan van het vuur en laat het geheel in de koelkast 1 uur afkoelen.
Maak intussen de tonijnmayonaise door alle ingrediënten, behalve de slagroom, bouillon en de kappertjes, in een mixerblender in ca 10 seconden tot een gladde massa te pureren.
Voeg daarna geleidelijk de slagroom en bouillon toe.
Roer de kappertjes als laatste door de tonijnmayonaise.
Snij dan het goed gekoelde vlees in dunne plakken.
Bestrijjk de borden lichtjes met tonijnmayonaise en rangschik dakpansgewijs de vleesplakjes er op.
Schenk dan de overige mayonaise over de vleesplakjes en garneer met de kappertjes, olijven en plakjes citroen.