Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappels gepoft
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 stukjes aluminiumfolie.
Barbecue
Ingrediënten
▢
6
geboende middelgrote aardappels
▢
zout
▢
peper
▢
1 ¼
deciliter
zure room
▢
2
geperste teentjes knoflook
▢
6
fijngehakte groene olijven
Instructies
Kook de aardappels in ruim water met zout ca 20 minuten.
Laat ze uitlekken en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie.
Leg de aardappels tussen de hete houtskool en pof ze in ca 15 minuten verder gaar.
Klop een sausje van de zure room, zout, peper, de knoflook en de olijven.
Kruis de aardappels aan de bovenkant in en schep er een lepel saus op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Sauzen bij gepofte aardappelen:
A)
vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 2 tl mosterd, zout, peper, 1 geperst teentje knoflook en 2 el fijngesneden bieslook.
B)
vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 tl kerriepoeder, zout, peper en 1 el fijngesneden koriander.
C)
vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 in blokjes gesneden ontvelde tomaat, 1 el kappertjes, 1 el pesto en 5 in stukjes gesneden zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue