Leg de Masa Harina in een kom, voeg 3 dl warm water toe en kneed dit met de hand tot een stevig, maar soepel deeg.
Dek het deeg met een theedoek af en laat het ca 20 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 12 balletjes.
Klap de tortillapers open en bekleed beide zijden met plasticfolie.
Leg een balletje deeg op de onderkant van de pers en druk het deeg met de pers plat tot een cirkel van dezelfde grootte als de doorsnede van de pers.
Klap de pers open en neem de tortilla eruit.
Vet een koekenpan met een vleugje olie in en verwarm dat goed.
Bak de tortilla aan elke kant 1-2 minuten.
Niet teveel olie gebruiken, dan wordt de tortilla krokant.
U kunt de tortilla's afgedekt met een theedoek warm houden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn. Het mag niet te droog of te vochtig zijn. Voeg eventueel wat extra vocht of extra maïsmeel toe.