Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte marsepein
Boodschappen 11-2006
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
blanke
ongezouten amandelen
▢
250
g
poedersuiker
▢
1
eiwit
▢
2
eetlepel(s)
cacaopoeder
▢
2
eetlepel(s)
hagelslag
▢
25
g
gepelde walnoten
▢
25
g
blanke amandelen
Instructies
Maal de amandelen met behulp van een keukenmachine tot grove kruimels.
Voeg poedersuiker en eiwit toe.
Maal alles fijn tot marsepein.
Schep de marsepein uit de machine en kneed tot een rol.
Wikkel de rol in huishoudfolie en leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
De marsepein is enkele dagen houdbaar.
Gebruik de marsepein om er bonbons van te maken.
Maak balletjes en rol die door de hagelslag en cacaopoeder.
Druk een bolletje tussen 2 halve walnoten.
Snij de marsepein in plakjes en versier met een amandel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
maak chocolademarsepein: voeg tijdens het fijnmalen ca 2 eetlepels cacaopoeder toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snoepgoed
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas