Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipcurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
kippenbouten
± 1 kg
Voor de saus:
▢
1
grote
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
5
cm
gemberwortel
verse of 2 theelepels gemberpoeder
▢
15
gram
boter
▢
3
theelepels
kerriepoeder
▢
1
theelepel
kaneel
▢
4
kruidnagels
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
zout
▢
½
literblik
gepelde tomaten
▢
2
dl
yoghurt
of 1 dl yoghurt en 1 dl halfroom
▢
bieslook
▢
peper
Instructies
Pel de ui en de knoflook. Hak ze samen met de gemberwortel fijn in de foodprocessor of doe dit met de hand.
Verhit de boter en fruit dit mengsel even aan.
Voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe en laat dit samen een minuut of drie doorkoken.
Verwijder eventueel het vel van de kippenbouten.
Leg de bouten naast elkaar in een ovenvaste schaal.
Verdeel de saus over de kip en plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175-200 °C ± 45 minuten.
Neem de kippenbouten uit de schaal, roer de saus goed door en schenk de saus weer over de kip.
Garneer met fijngeknipte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India