Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipcurry uit Pakistan
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
gemalen kokos
klapper
▢
300
kipfilet
in reepjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
gemberwortel
geraspte
▢
1½
theelepels
sambal
▢
1½
eetlepels
kerriepoeder
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
stukje
citroenschil
▢
1
kaneelstokje
▢
2
eetlepels
basilicum
fijngesneden of selderij
▢
2
grote bladeren
ijsbergsla
▢
50
gram
hazelnoten
grof gehakte
Instructies
Overgiet de kokos met 2 1/2 dl kokend water en laat dit ± 5 minuten staan.
Zeef het kokosvocht, druk de kokos goed uit.
Roerbak de kipreepjes in de olie ± 5 minuten en neem ze uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ± 5 minuten.
Roer er de sambal, kerrie en bloem door en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg het kokosvocht, de citroenschil en de kaneel toe, roer tot een gladde saus ontstaat en laat alles op zacht vuur ± 15 minuten sudderen.
Schep de kipreepjes de laatste 5 minuten weer in de pan.
Verwijder de citroenschil en kaneel.
Roer er de basilicum door en dien de curry op in de slabladeren.
Strooi er de hazelnoten over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Pakistan