Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeli Pilau
Kip met rijst uit Afghanistan
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1¾
kg
kip
in stukken verdeelde
▢
2
grote
uien
gesnipperde
▢
2
theelepels
zout
▢
1¾
liter
water
heet
▢
250
gram
langkorrelrijst
Voor de saus:
▢
2
middelgrote
uien
fijngesneden
▢
30
gram
boter
▢
1
theelepel
kardemom
gemalen
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
3
wortels
gekookte en in plakjes gesneden
▢
100
gram
rozijnen
Instructies
Doe de stukken kip, de uien, het zout en het warme water in een grote pan.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 2 uur trekken (de kip moet zacht worden, maar toch stevig blijven).
Haal de stukken kip uit de pan en laat ze afkoelen (bewaar de bouillon).
Haal het vlees van de botten; gebruik voor dit gerecht alleen grote stukken vlees.
Kook de rijst in water met zout gaar, giet hem af en zet de pan tot gebruik afgedekt weg.
Saus:
Smelt de boter, fruit de uien daarin lichtbruin en neem de pan van het vuur.
Voeg de kardemom en de komijn toe en maak er een pasta van.
Voeg ± ½ liter van de kippenbouillon toe en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Breng het zo nodig verder met kardemom en komijn op smaak.
Meng de gekookte rijst, de saus en het kippevlees door elkaar en doe het in een ingevette ovenschaal.
Leg de wortelplakjes erop en strooi er de rozijnen over.
Dek de schaal af en zet het gerecht 35-45 minuten in een matig warme oven (± 170
°C).
Voeg, als het te droog wordt, bouillon toe.
Schep de wortelen en de rozijnen voorzichtig door de rijst met kip.
De bouillon die u niet in het hoofdgerecht gebruikt, kunt u als soep vooraf geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Afganistan