Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kip Kohlapuri
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
kippenpoten
en of kipfilet zonder vel
▢
1
grote
ui
grof gesnipperd
▢
3
tenen
knoflook
gepelde en grof gesnipperd
▢
1
blokjes
gemberwortel
2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en grof gesnipperd
▢
6
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
kurkuma
gemalen
▢
2
theelepel
koriander
gemalen
▢
1½
theelepel
komijn
gemalen
▢
1¼
theelepel
chilipoeder
▢
1
blikje
tomaten
▢
1¼
theelepel
zout
▢
1,8
dl
water
▢
5
hele
groene chilipepers
▢
1
theelepel
garam masala
▢
2
eetlepels
korianderblaadjes
gehakte
Instructies
Snijd de kip door (scheid de poten van de dijen en snijd de filet in 2 of 3 stukken), spoel ze met koud water af en laat ze op keukenpapier drogen.
Verwerk de ui, knoflook en gember in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg zo nodig beetje water toe.
Verhit de olie op half vuur, voeg de gepureerde ingrediënten toe en roerbak 5-6 minuten.
Voeg de kurkuma, gemalen koriander, komijn en chilipoeder toe en roerbak op laag vuur 4-5 minuten.
Voeg de helft van de tomaten toe, roer en laat 2-3 minuten koken.
Voeg de stukken kip toe en braad ze in 4-5 minuten rondom aan.
Voeg het restant van de tomaten, met het sap, toe.
Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en stoof de kip gaar.
Roer af en toe (anders blijft de ingedikte jus op de bodem van de pan zitten).
Voeg de groene chilipepers en de garam masala toe, leg het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.
Neem de pan van het vuur en roer de korianderblaadjes door het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India