Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ras O Malai
Roomkaas in zoete roomsaus
Porties:
6
-8 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ras:
▢
1,2
liter
volle melk
met room
▢
6
eetlepel
citroensap
▢
100
gram
griesmeel
▢
1
eetlepel
amandelen
gehakte geblancheerde
▢
1
eetlepel
honing
Siroop:
▢
1
liter
water
▢
6
kardemompeulen
▢
6
kruidnagels
▢
7
cm
pijpkaneel
▢
175
gram
honing
heldere
Malai:
▢
1½
dl
melk
▢
3
dl
room
of crème fraîche
▢
1
theelepel
rozewater
▢
1
eetlepel
pistachenoten
gehakte
Instructies
Voor de ras:
Verwarm in een steelpan met dikke bodem de melk.
voeg het citroensap toe en breng aan de kook. (De melk gaat stremmen).
Kook nog 5-10 minuten door en laat dan afkoelen.
Giet de wei af, zodat de wrongel overblijft.
Doe die in een zeef met een dubbele laag kaasdoek.
Verzwaar met een gewicht om het vocht eruit te persen; laat een nacht staan.
Meng de volgende dag de kaas (panir) met het griesmeel tot deeg; breek dit in 12-16 stukken ter grootte van een golfbal.
Rol ze tot gladde ballen, druk er een kuiltje in en stop daar wat gehakte amandelen en honing in.
Kneed de ballen weer goed dicht en leg ze weg op een koele plaats.
Voor de siroop: breng in een pan met dikke bodem het water aan de kook met de kardemom, kruidnagels en kaneel.
Temper het vuur, voeg de honing toe en roer tot die is gesmolten.
Draai het vuur hoger en kook zonder roeren stevig door tot de siroop is gereduceerd tot drie-vierde.
Leg de kaasballen voorzichtig in de siroop en pocheer ze zachtjes 1 uur en 20 minuten.
Schep ze er voorzichtig uit met een schuimspaan en koel ze 2 uur in de koelkast.
Voor de malai:
Kook in een pan met dikke bodem de melk in tot ⅔.
Laat afkoelen, roer de room erdoor en voeg rozewater en pistaches toe.
Laat het koud worden en koel in de koelkast alvorens over de kaasballetjes te gieten.
Laat ze nog enkele uren intrekken en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Nagerecht
Land van herkomst
India