Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Halva van griesmeel en amandelen
Porties:
6
-8 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
geklaarde boter
▢
100
gram
griesmeel
fijn
▢
100
gram
amandelen
gemalen
▢
100
gram
suiker
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
3
dl
volle melk
▢
25
gram
cashewnoten
ongebrande / gehakt
Instructies
Vet een bakplaat in en zet hem apart.
Verhit de boter op laag vuur in een pan met zware bodem.
Voeg het griesmeel toe en laat die al roerend in 6-7 minuten goudbruin worden.
Voeg al roerend de gemalen amandelen, de suiker en de nootmuskaat toe.
Voeg al roerend de melk toe.
Blijf roeren tot het mengsel dik wordt en niet meer aan de bodem en de randen van de pan blijft zitten.
Schep het mengsel op de ingevette plaat en strijk het met de bolle kant van een licht ingevette metalen lepel uit tot een 1 1/4 cm dikke laag.
Druk met een mes de zijkanten naar binnen, zodat een grote rechthoek ontstaat.
Bestrooi die gelijkmatig met de stukjes cashewnoot en druk deze er met de palm van de hand zacht in.
Laat alles goed afkoelen en snijd de 'lap' in blokjes van 2 1/2 x 2 1/2 cm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie: U kunt de gemalen amandelen weglaten en 225 gr griesmeel gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
India