Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sushi van Koninklijke Marine
gekruide rijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kortkorrelige rijst
▢
1
stukje
kombu
soort gedroogd zeewier 5 cm
Voor de dressing:
▢
4
eetlepels
rijstazijn
▢
3
eetlepels
kristalsuiker
fijne
▢
2
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
mirin
▢
sake
of droge sherry
Instructies
Was de rijst zorgvuldig en laat hem 20 min. weken in ruim water.
Laat de rijstdan 30 min. uitlekken.
Breng 6 dl water aan de kook en voeg de uitgelekte rijst toe
. Doe het stukje kombu erbij.
Breng alles opnieuw aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat de rijst 15 tot 18 min. zachtjes koken.
Maak intussen de dressing voor de sushi door alle aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.
Blijf roeren totdat zout en suiker opgelost zijn.
Neem de pan met rijst van het vuur en laat hem met gesloten deksel 10 min. staan.
Neem hierna het stukje kombu weg en doe de rijst in een grote kom.
Schep de rijst eenmaal om met een grote vork.
Schenk direct hierna de dressing erover.
Schep de rijst opnieuw om en laat de rijst afkoelen tot dat ze lauwwarm is en geschikt om te verwerken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Sushi
Land van herkomst
Indonesië