Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pudding Kruimelvlaai
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Deeg:
▢
250
gram
bloem
▢
4
gram
droge gist
▢
30
gram
kristalsuiker
▢
2
gram
zout
▢
40
gram
boter
gesmolten
▢
2
kleine
eitjes
▢
50
gram
melk
handwarm
Banketbakkersroom:
▢
1
Liter
melk
▢
250
gram
Suiker
▢
100
gram
Puddingpoeder
▢
2
eidooiers
Kruimeltjes:
▢
250
gram
Bloem
▢
130
gram
suiker
▢
130
gram
Echte boter in blokjes
Instructies
Meng voor het deeg alle ingrediënten onder elkaar, behalve het zout.
Laat de machine een 5 tal minuutjes kneden en voeg dan het zout toe.
Laat de machine nog een 10 minuutjes kneden en leg dan het deeg in een andere kom en laat het een 3 kwartier rijzen.
Rol het de deeg uit tot een ronde lap die je bakblik volledig bekleed.
Druk de randen aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de bodem blind in een voorverwarmde oven op 200 * ongeveer 15 minuutjes.
Haal na het bakken de vlaai niet uit de vorm !
Maak ondertussen de banketbakkersroom door 750 ml melk met de suiker in een pan aan de kook te brengen.
De resterende 250 ml melk meng je met het puddingpoeder en de 2 eidooiers.
Roer goed door tot je een glad sausje hebt zonder klontjes.
Wanneer de melk kookt doe je eerst een beetje kokende melk bij je mengsel en roer je dit goed door.
Schenk dan alles over naar de pan en laat het onder voortdurend roeren verder binden tot je een dikke pudding hebt.
Schenk de pudding in de vlaaibodem en maak nu je kruimels.
Meng de bloem, de suiker en de boter in een kom.
Dit doe je door met je handen de boter zeer fijn te knijpen en ten mengen met de bloem en de suiker.
Dit doe je net zolang tot je echte dikke klontjes krijgt en je ziet en voelt dat de boter goed opgenomen is.
Neem nu de kruimels en verdeel ze over de vlaai.
Zet terug in de oven onder de gril of gebruik alleen de bovenwarmte indien dit mogelijk is en houd de kruimels in de gaten.
Ze mogen niet verbranden maar moeten goudgeel van kleur zijn.
Haal nu de vlaai uit de vorm en laat de vlaai afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak