Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbei-Rabarber Kruimeltaart met Noten
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
aluminiumfolie
Ingrediënten
Vulling:
▢
750
gram
rabarber
in stukken van ongeveer 5 centimeter
▢
1
pond
aardbeien
▢
300
gram
fructose
▢
Sap van 1 sinaasappel
▢
Rasp van 1 sinaasappel
▢
80
gram
maïzena
▢
Snufje
peper
Crumble:
▢
150
gram
bloem
▢
150
gram
boter
▢
4
cl
ahornsiroop
▢
4
cl
honing
▢
Snufje
zout
▢
150
gram
grof gehakte pecannoten
walnoten of andere ongezouten noten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de vulling door rabarber, aardbeien, fructose, maïzena, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en een snufje peper te vermengen.
Laat de vulling een uur rusten, zorg ervoor dat de maïzena goed is vermengd.
In de tussentijd, maak de crumble zonder de grof gehakte noten.
Meng in de keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan.
Voeg daarna met de hand de gehakte noten toe.
Vet een ovenschaal in en stort hierin de vulling.
Verdeel de crumble gelijkmatig over de vulling.
Bak het geheel 40 minuten in de oven met een vel aluminiumfolie erop.
Verwijder daarna het folie en bak nog eens 15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taart warm en garneer met een beetje zure room.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart