Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse kalkoensalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kalkoenborstfilet
▢
½
eetlepel
cajunkruiden
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
avocado
▢
4
kerstomaatjes
▢
250
gram
friséesla
▢
2
eetlepels
dragonazijn
▢
1
dl
sinaasappelsap
▢
2
theelepels
Zaanse mosterd
▢
3
eetlepels
hazelnootolie
▢
75
gram
hazelnoten
▢
zout
▢
peper
Instructies
Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenfilet in ± 15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
Verdeel de friséesla over 4 borden en rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
Klop er van het vuur af de hazelnootolie door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken, leg die op de sla en schenk de saus erover.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Salade