Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met romige waterkerssaus
Allerhande 05 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
zakken waterkers
a 75 g
▢
1
citroen
▢
125
ml
zure room
op kamertemperatuur
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
theelepel
scherpe mosterd
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
4
kipfilets
▢
1
avocado
▢
1
eetlepel(s)
vierseizoenenpeperkorrels
Instructies
Harde steeltjes uit waterkers verwijderen.
Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
In slakom dressing kloppen van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper.
In schaal marinade roeren van 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap en rest van knoflook en rasp.
Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen.
Smaken 10 minuten laten intrekken.
Grillpan verhitten.
Kip in ca. 5 minuten bruin en gaar roosteren.
Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 eetlepels citroensap.
Peperkorrels pletten.
In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper.
Salade over vier borden verdelen.
Kip ernaast leggen en saus erop scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip