Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadocrème met zalmblokjes en rivierkreeftjes
AllerHande 15 - 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
of
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
rijpe avocado's
▢
1
limoen
geperst
▢
2-3
eetlepel(s)
yoghurtmayonaise
▢
1
bakje rivierkreeftjes
100 g
▢
1
bakje gerookte zalmblokjes
100 g
▢
16
sprietjes bieslook
van plantje of uit zakje fijngeknipt
Instructies
Avocado's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees besprenkelen met wat limoensap.
Met staafmixer of in keukenmachine avocado met yoghurtmayonaise tot gladde massa pureren.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra limoensap.
Rivierkreeftjes grof hakken en in kom mengen met zalmblokjes, bieslook, rest van limoensap en peper naar smaak.
Avocadocrème over acht kleine glaasjes verdelen.
Zalmmengsel erop scheppen en theelepel bij elk glas geven.
Lekker met driehoekjes geroosterd brood of met melbatoast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen staafmixer of keukenmachine? Prak de avocado's dan fijn met een vork. Het mengsel wordt dan iets grover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Zalm
/
Zeevruchten