Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegbakje met noten
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
taartvormpje Ø10 cm
Oven
Ingrediënten
▢
3
plakjes
bladerdeeg
▢
1
bakje
pecannoten
120 g, AH,
▢
4
abrikozen
gewelde zakje á 150 g, AH,
▢
6
eetlepel(s)
honing
vloeibare
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
▢
1
eetlepel(s)
bloem
om te bestuiven
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Intussen noten fijnhakken.
Abrikozen kleinsnijden.
Vormpjes invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ca. 30 x 30 cm.
In vieren snijden en vormpjes ermee bekleden.
Honing en citroensap mengen.
Noten en abrikozen erdoor scheppen. In deegbakjes scheppen.
In midden van oven bakjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Warm serveren met 1 bolletje roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht