Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Dubbelgebakken chocoladekoekjes
AllerHande september 2003
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
boter
▢
150
g
witte basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
▢
200
g
extra bittere chocolade
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In kom boter en suiker met mixer licht en romig kloppen.
Eieren een voor een toevoegen en tot homogeen mengsel kloppen.
Zelfrijzend bakmeel en ½ tl zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden.
Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen.
Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en op ruime afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken.
Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in 20 minuten lichtbruin bakken.
Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen.
Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier.
Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen.
Koekjes nog ca. 20 minuten bakken, halverwege voorzichtig omkeren met paletmes.
Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koekjes zijn nog een week houdbaar in luchtdicht afgesloten koektrommel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Koek
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch