Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Ei in een potje
AllerHande april 2001
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
takjes
basilicum
▢
50
g
gerookte kipreepjes
duopakje ca. 180 g
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
4
eieren
middel
▢
100
ml
Griekse yoghurt
bakje à 150 g
▢
nootmuskaat
▢
25
g
versgeraspte parmezaanse kaas
▢
1½
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Basilicum fijnhakken.
Potjes dun invetten met ½ eetlepel olie.
Helft van basilicum en kipreepjes over potjes verdelen.
Zout en peper erover strooien.
Eieren erboven breken.
Griekse yoghurt op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en op eieren scheppen.
Rest van kipreepjes en basilicum erover verdelen.
Kaas erover strooien en olie erover druppelen.
Potjes in braadslede zetten en braadslede vullen met laagje kokend water.
In midden van oven eieren in 15 à 18 minuten laten stollen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Lunch