Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde rösti met zalm
AllerHande januari 2003
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
bosuitjes
▢
200
g
Schotse zalmfilet
▢
1
zak
voorgekookte fijne aardappeltjes
450 g
▢
2
eetlepels
olijfolie met basilicum
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
½
beker
crème fraîche
à 125 ml
▢
75
g
pizzakaas
zakje à 150 g
Instructies
Ovengrill voorverwarmen.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Zalm in stukjes snijden.
Aardappels (in keukenmachine) grof raspen.
In koekenpan olie verhitten en geraspte aardappel al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Van vuur af zalm, bosuiringetjes en zout en peper naar smaak erdoor scheppen.
Lage ovenschaal invetten en aardappelmengsel erin scheppen.
Crème fraîche erover uitstrijken en pizzakaas erover strooien.
Schaal ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten goudbruin en gaar laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met Griekse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm