Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter
AllerHande april 2001
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
1
vanillestokje
▢
75
g
roomboter
▢
1
eetlepel(s)
roze peperbessen
potje à 23 g
▢
1
visbouillontablet
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
pakje
meervalfilets
ca. 225 g
▢
6
sprietjes
knoflookbieslook
Instructies
Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Vanillestokje opensnijden.
In steelpan boter smelten.
Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken.
In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen.
Bouillontablet al roerende oplossen.
Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen.
Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden.
Twee borden voorverwarmen.
Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren.
Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen.
Vanilleboter erover scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis