Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde wortel en sugar snaps met citroendressing
AllerHande 15 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
winterpeen
▢
200
g
sugar snaps
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
1
eetlepel(s)
limoensap
▢
2
takjes
basilicum
fijngeknipt
▢
2
takjes
peterselie
fijngeknipt
Instructies
Peen en sugar snaps schoonmaken.
Peen in plakken van ½ cm dik snijden en deze in reepjes van 5 cm lang snijden.
Peen en sugar snaps 1 minuut in porties in ruim water met zout 1 minuut koken.
Groenten in vergiet laten uitlekken en daarna in kom omschudden met 2 eetlepels olie.
Grote grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Groenten, indien nodig in gedeelten, op hoog vuur 3-4 minuten op hoog vuur grillen tot ze kleuren.
Regelmatig omscheppen, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden.
Van vuur af 1 eetlepel olie, limoensap, basilicum en peterselie door groenten scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij zalmfilet (in zachte vissaus met witte wijn en limoen) en wilde & witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten