Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde zalmfilet met komkommer
AllerHande mei 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
50
g
dieetmargarine
▢
½
rode peper
fijngehakt
▢
½
zakje
verse koriander
à 15 g fijngeknipt
▢
1
komkommer
▢
400
g
zalmfilet
▢
2
eetlepel(s)
chilisaus
Instructies
Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen.
In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, rode peper en helft van koriander.
In koelkast ca. 30 minuten laten opstijven.
In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen.
Komkommer schillen en in de lengte halveren.
Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden.
In schaal komkommer mengen met 1 eetlepel limoensap, rest van limoenrasp en koriander.
Over bodem van stoommandje verdelen.
Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen.
Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus.
Zalm op komkommer leggen.
Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten.
Zalm en komkommer in ca. 10 minuten beetgaar stomen.
Komkommer en zalm over vier borden verdelen.
Klontje kruidenboter op zalm scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met meergranenrijst en wortelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland