Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Aalbessengelei
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aalbessen
▢
500
gram
geleisuiker
▢
3
eetlepels
port
Instructies
Breng de aalbessen aan de kook met 2 eetlepels water en kook ze gedurende 20 minuten.
Leg een schone theedoek in een zeef en giet het mengsel erdoorheen, zodat je het sap opvangt.
Druk goed op de doek om het laatste sap uit de bessen te krijgen.
Breng dit sap aan de kook met 500 gram suiker per 4 deciliter sap.
Kook het mengsel gedurende 4 minuten goed door.
Roer vervolgens de port erdoor.
Giet de hete gelei in schone glazen potten.
Laat de potten afkoelen en bewaar de aalbessengelei in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke aalbessengelei is perfect als spread op brood, als toevoeging aan desserts, of als smaakmaker bij kaas. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodbeleg
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland