Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkroketjes 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
GRAM
aardappels
geschild en in kwarten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
DECILITER
melk
▢
50
GRAM
boter
▢
50
GRAM
geraspte kaas
▢
½
THEELEPEL
nootmuskaat
geraspt
▢
2
eieren
gesplitst
▢
50
GRAM
bloem
▢
50
GRAM
paneermeel
Instructies
Kook de aardappels 20 minuten en maak ze fijn.
Roer de ui erdoor, de melk, boter, kaas, nootmuskaat, eidooiers en peper en zout naar smaak.
Laat dit mengsel 2 uur in de koelkast opstijven en vorm er 12 kroketten van.
Rol deze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.
Laat de kroketten nogmaals een uur in de koelkast opstijven en bak ze goudbruin (ongeveer 4 minuten).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch