6kardemompeulenmaak open en gebruik de kleine pitjes
6dlmelk
2eetlepel(s)griesmeel
Instructies
Meng de cottage cheese met de griesmeel en kneed dit goed door elkaar.
Maak er 6 platte ballen van.
Breng een liter water aan de kook met 150 gram suiker en pocheer de cottage cheese ballen hierin een kwartier.
Laat ze goed afkoelen.
Kook ondertussen de melk met de kardemom op een middelhoog vuur tot het volume is gereduceerd tot tweederde.
Roer de overgebleven suiker erdoor en laat de melk volledig afkoelen.
Giet de melk in een diep bord, leg de cottage cheese ballen erin en bestrooi het geheel met pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mijn rasmalai ziet er wat rommelig uit, ik vraag me af, waarom ze het op elke straathoek beter kunnen. Dat zal mijn ongeduldige aard wel zijn. Als werkende moeder en worldcook tegelijkertijd, moet ik altijd koken na het werk (werken na het koken zou niet voldoende resultaat opleveren voor mijn werkgever). Ik kook niet alleen Bangladeshi eten, maar heb ook in Bangladesh gewoond, en daar was het elke avond feest: anderhalf uur stroomstoring. En daar stond ik dan, te roeren, te kneden en te puffen bij kaarslicht. Want het recept moet vandaag nog af, tenslotte.