Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeevruchten met selderij en tomaatjes
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
struik
bleekselderij
▢
10
zongedroogde tomaten
pot à 295 g
▢
1
zak
gemengde zeevruchten
500 g
▢
1
pakje
gezeefde tomaten
500 g
▢
1
visbouillontablet
▢
1
Frans stokbrood
Instructies
Bleekselderij wassen.
Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden.
Stengels in smalle boogjes snijden.
Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten.
Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden.
Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 minuten bakken.
Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken.
Stokbrood in schuine plakjes snijden.
Zeevruchten in diepe borden scheppen.
Selderijgroen erover strooien.
Stokbrood apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten