2platte plakken Zaanlander kaas pikantelk ca. 200 g
1eetlepel(s)Zaanse mosterd
100ggriesmeelpak à 500 g
½eetlepel(s)karwijzaadkummel
2eieren
5eetlepel(s)melk
olieom te frituren
Instructies
Kaasplakken dwars doormidden snijden.
Korstjes eraf snijden en kaasplakken aan beide kanten dun bestrijken met mosterd.
Griesmeel in kom mengen met karwij en peper.
Eieren splitsen.
Dooiers met melk loskloppen.
Kuiltje in griesmeel maken en dooiers erin schenken.
Vanuit kuiltje dooiers met garde door griesmeel roeren tot glad beslag.
Frituurolie verhitten tot 175 °C.
In kom eiwitten met mespunt zout stijfkloppen tot het stevige pieken vormt.
Stijfgeslagen eiwit voorzichtig door griesmeelmengsel scheppen.
Kaasplakken een voor een door griesmeelbeslag wentelen.
Maximaal 2 kaasplakken per keer in 3-4 minuten goudbruin frituren, halverwege keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Lekker met peultjes en notenrijst.Kaas bewaren: (restjes van) harde kazen zijn prima twee tot drie maanden te bewaren in de diepvries.
Alleen oude kaas is niet geschikt om in te vriezen.
Rasp daarom restjes oude kaas en strooi ze over ovenschotels of pizza's.