Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met kip
Snel te maken en slank
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bundel(s)
witte asperges
à 500 g, of uit pot
▢
2
schaaltjes
aardappelgratin in mosterdroomsaus
à 400 g
▢
½
kippenbouillontablet
▢
3
bosuitjes
▢
1
schaaltje
kipfilethaasjes
ca. 400 g
▢
zout
▢
peper
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
suiker
Instructies
Asperges schoonmaken, houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden.
Asperges schuin in stukjes van 2 cm snijden.
Gratin in magnetron bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Bouillontablet in 1 dl kokend water oplossen.
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden van 2 cm.
Kiphaasjes bestrooien met zout en peper.
In wok olie verhitten.
Kip bruin en gaar bakken.
Kip uit wok scheppen en warmhouden.
Asperges en bosui in rest van bakvet lichtbruin bakken.
Suiker toevoegen en licht laten karamelliseren.
Afblussen met kippenbouillon.
Onder voortdurend omscheppen ca. 3 minuten doorstoven.
Kip toevoegen en even mee verwarmen
Notities / Tips / Wijnadvies
Asperge-kipmengsel serveren met aardappelgratin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip